Blogg

Sköt din flyttstädning i Örebro

18 sep 2017

Att man flyttar innebär per definition att man vänder blad och påbörjar ett nytt kapitel i sitt liv och detta oavsett vilken anledning som ligger bakom flytten i fråga. I de flesta fall kan man säga att en flytt för med sig en positiv känsla och att det är något som man ser fram emot; något som blir extra tydligt om man ska flytta från en stad till en annan och i och med detta verkligen påbörja ett nytt liv. En sådan flytt – från exempelvis Örebro till Stockholm – innebär dock också att personen som ska flytta verkligen anstränger sig och planerar på ett lite bättre sätt än vad fallet vore vid en flytt från en bostad till en annan inom Örebro.

Med detta menar vi att man måste se till att räkna ut hur lång tid resan tar, hitta ett lämpligt – stort! – fordon för att köra allt bohag samt att även involvera tillräckligt med kompisar för att bära allting. Gör man allt detta så har man också klarat av allt som krävs för att en flytt från Örebro till Stockholm ska anses som lyckad. Eller?

Nej, här har vi medvetet utelämnat ett moment och det är tyvärr något som sker även i praktiken och som många gör vid liknande flyttar. Efter att allting är flyttat, allt bohag transporterat från Örebro till den nya bostaden i Stockholm så måste man nämligen återvända och man måste göra det för att städa. En flyttstädning är nämligen det sista momentet i en flytt – oavsett om den sker från Örebro eller från någon annan stad i Sverige – och det är här som man börjat kunna se en oroväckande trend där många struntar i att genomföra en flyttstädning. Något som kan vara lätt att förstå om man ser till ovanstående scenario; men som av den anledningen inte fungerar som en ursäkt.

Kort och gott; en flyttstädning måste genomföras om ingenting annat är överenskommet med de nya ägarna till bostaden. Det är nämligen till syvende och sist dessa som drabbas och som tvingas påbörja sitt nya liv, i sin nya bostad, med att städa – en start som för med sig allt annat än positiva känslor och som nog de flesta kan relatera till. Om man av någon anledning inte skulle vilja, hinna eller orka genomföra sin flyttstädning så får man – helt enkelt – betala för att slippa och leja in en städfirma för ändamålet. Något som idag är mer förmånligt än någonsin.

Använd ditt rut-avdrag för din flyttstädning

Är man berättigad så är nämligen rut-avdraget fullt möjligt att använda vid en flyttstädning och detta är således perfekt vid dessa längre flyttar från en stad till en annan – Örebro- Stockholm, som i exemplet ovan – och innebär att man drar av upp till halva kostnaden för arbetet som städfirman genomför. En summa som man sedan får tillbaka på sin skatt. Flyttstädning måste göras och professionell hjälp har aldrig varit billigare att anlita. Gör det.

Spara tid och anlita en flyttfirma

21 jul 2017

Många väljer att avstå från att anlita flyttfirmor för att de tror att det blir onödigt kostsamt. Men så behöver fallet inte vara, faktum är att man sparar ofta mer tid och energi till annat och slipper besväras av hur allt ska flyttas till den nya bostaden. Det priset som flyttfirman tar avgörs självklart av hur mycket tid som går åt för flytten och därför är flyttfirman intresserade av att  få all fakta som påverkar det. Beroende på hur stor ens nuvarande bostad är så bedömer flyttföretaget hur mycket grejer som man ska flytta. För duktig flyttpersonal kan man tänka sig att det tar omkring 2 timmar per 10 m2.

Priset kan också bero på när på dagen man vill flytta, vill man till exempel flytta på vardagar mellan 8-18 är det billigast, medan på helger och udda tider är det omkring 20-50 procent dyrare. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare då man dessutom får räkna med att det tar längre tid att transportera godsen. Korta avstånd i en bostad kan även ta lång tid på grund av trafik. Det är också viktigt att kontrollera hur firman tar betalt vad gäller framkörning och hemkörning av lastbil och flyttpersonal. Många flyttfirmor lägger ofta på en extra timme för att hantera detta.

Det som också kan avgöra flyttfirmans priser är om det finns hiss och om denna är stor. Flyttpersonalen brukar alltid fråga hur många trappor det är och hur nära det går att parkera flyttbilen intill portdörren. När man ska välja en flyttfirma är det bästa att kolla med olika flyttfirmor och få olika offerter för att sedan avgöra vilket av dem som är bäst. Det viktiga är att man skriver på avtal tillsammans för att inte några konflikter eller liknande skall uppstå. Om man till exempel har tunga eller ömtåligt gods som man är extra rädd om kan det vara bra att ta fotografier av dessa så att man har det dokumenterat i vilket skick möblerna var i innan. Då har man det som bevis ifall firman skulle säga något om att möbeln såg ut så sedan tidigare.

När det kommer till fast eller rörligt flyttfirma pris är det generellt sätt tryggare och bättre med att få ett fast pris. Betalar man timvis är risken att summan kommer dra iväg kostnaderna. Det beror givetvis också på hur duktiga och motiverade de är att flytta snabbt och säkert!

Smidiga flyttar från Södertälje till Örebro

10 dec 2016

Den genomsnittlige svensken flyttar ungefär tio gånger under sin livstid. I de flesta fall så sker dessa flyttar inom en och samma stad; från mindre till större bostäder, från lägenheter till hus och så vidare. Det är främst i ung ålder som vi byter stad (eller land för den delen) då vi flyttar. Inte sällan så sker detta i samband med studier och om vi ger ett litet exempel på en sådan flytt, vad man ska tänka på och hur man ska göra-, så kan vi säga att du växt upp i Södertälje, men kommit in på högskolan i Örebro.

En flytt som alltså A) ställer krav rent logistiskt och B) även ställer krav på din förmåga att anpassa dig, dels till livet som student och dels också i den nya staden. Vi tänkte rada upp några tankar kring detta och vi börjar med det logistiska biten:

 

  • Flyttfirma eller flytta på egen hand? Vid en flytt inom den egna staden så kan man gott sköta denna själv – förutsatt att man haft en bra planering. Det vill säga, packar man i tid, hyr fordon, säger upp alla abonnemang och ser till att avsätta tid för flyttstädningen så är en flytt inom samma stad inget problem. Det kan till och med handla om ett relativt roligt projekt – hur ofta får man egentligen chansen att spendera en dag med kompisar och släkt?

 

Att flytta till en annan stad dock; där anser vi att man ska anlita en flyttfirma. Dels för att man vill ha allting kört i ett och samma lass och dels också för att allting ska komma i ett och samma stycke.

 

En så pass lång resa som mellan Södertälje och Örebro kräver professionell packning och där exempelvis möblerna packas så att de inte skaver mot varandra. Som avslutning gällande logistiken så kan vi nämna en sak där det nästan är att anse som ett måste att ta professionell hjälp: flyttstädningen. Kort sagt – du vill inte åka tillbaka till Södertälje enbart för att städa. Här kan du använda ditt rut-avdrag (något du förövrigt, numera, även kan göra då du anlitar en flyttfirma) och få till stånd ett väldigt rimligt pris.

Ett tips på en flyttfirma i Södertälje: http://www.flyttfirmasödertälje.nu/

Det sociala:

Oavsett vilken stad man står inför att flytta till så kommer man att tjäna på att läsa på lite innan. Finns det några kända människor från Örebro, finns det några stadsdelar som är trevligare än andra och finns det – framförallt – någonting att göra på fritiden? Visst, du kommer att vara ganska upptagen med att studera och det mesta kommer förmodligen att falla på plats naturligt i takt med att du ”bott in dig”.

På rak arm dock: flyttar du till Örebro så kan du med fördel läsa några böcker skrivna av Hjalmar Bergman; en man som är att anse som lite av stadens stora son.

Ett tips i övrigt är att du tar med en cykel i flytten; det är av hävd det bästa – och billigaste – transportmedlet.