Behöver du bildemontering i Örebro?

En dag kommer den sorgliga dagen då din bil inte längre kan lappas ihop. Skador tar över och reparationer blir för omfattande och kostar för mycket. Dags för bildemontering i Örebro!

Alla bilar har en livslängd och många bilar håller betydligt längre än man tror. Många av oss tycker också det är roligt och intressant att hålla på och meka. Det är en speciell tillfredsställelse att själv kunna utföra enklare reparationer och på så sätt se till att bilen kan gå några mil till. Speciellt äldre bilar brukar ha mycket kvar att ge för den som är villig att jobba lite och smutsa ner sig! Ändå är det så att den dagen kommer när det inte längre går. Bilen är för trasig. Reparationen skulle kosta skjortan och en skjorta till. Då är det dags för skrotning!

En bil tar upp plats och kostar pengar

Har du en bil som står och tar upp plats i ditt garage eller på din tomt? Du vet att den aldrig mer kommer att användas och du vet att den inte kan repareras. Varför inte göra dig själv en tjänst och låta den hamna i skrotbilarnas himmel? Även den trasigaste bilen har delar som kan återvinnas och det kommer inte att hända hemma hos dig. Som privatperson har du troligen inte möjlighet att på ett bra sätt kunna ta vara på det som fortfarande är användbart på din bil. När du lämnar detta till en auktoriserad bildemontering kan du känna dig trygg i det att allt går till på ett korrekt sätt. När du lämnar din bil till bildemontering i Örebro är det viktigt att du har koll på det administrativa. Hur ser det ut med skatt och försäkring? Är din bil avställd eller betalar du fortfarande försäkring och skatt som vanligt?

Låt bilskroten ta hand om dina bekymmer

När du kontaktar ett företag som är auktoriserad bilskrot vill de att du har med dig korrekta dokument när bilen överlämnas. Du måste både ha registreringsbeviset och legitimation redo. Detta för att inte någon obehörig ska kunna skrota din bil. Endast ägaren till bilen kan lämna in den. Innan du ens tänker på bildemontering ska du gå igenom bilen noggrant. Det kan finnas personliga tillhörigheter i den och de ska du städa undan. Tänk också på att kontakta ditt försäkringsbolag. De kan då avsluta din försäkring och ett besked skickas från Transportstyrelsen när skrotningen är avklarad.

13 Feb 2020