Blogg

RSS

Tips för småbarnsföräldrar - Klara livspusslet

2 Sep 2022

Det flesta småbarnsföräldrar har svårt att hinna med allt som de borde. Det kan leda till slitningar i relationen mellan dig och din partner eller dig och dina barn. Vi ger några tips på sådant som kan avlasta er situation hemma.

Hämtning och lämning från förskolan

Förskolan låter ditt barn gå 40h på förskolan och du skall jobba 40h på ditt arbete men hur den ekvationen skall gå ihop med hämtning och lämning är svårt att se då borde du och ditt barn behöver ta er till era respektive platser. Vissa partners hjälps åt, andra har mor- och farföräldrar som kan hjälpa, någon kanske har ett storasyskon som kan hämta ibland men detta är långt ifrån en självklarhet för alla. Att anlita en nanny som hämtar och lämnar blir allt mer vanligt och populärt. Då slipper du stressa och vet att ditt barn är i trygga händer.

Städat hemma

Det blir snabbt rörigt hemma när man har barn. Leksaker i varje rum, tvättkorgen som svämmar över, köket är överbelamrat med disk och golvet i hallen är fullt med grus och sand. Om du anlitar hemstäd i Örebro varje vecka så blir det aldrig riktigt sådär kaosigt som det annars kan bli. Nu kan du slappna av på helgen istället för att städa. Umgås med ungarna istället för att skälla på dem för att de inte plockar undan. Vilken lättnad!

Beställ hem matkassar

Varje kväll är det samma sak. Vad ska vi äta? Att komma på och förbereda mat när man arbetat en hel dag kan verkligen vara det som får bägaren att rinna över. Gör det enkelt för dig själv och beställ hem färdiga matkassar. På det sättet får hela familjen i sig bra hemlagad mat utan att du behöver tänka för mycket. Att laga mat kan vara ganska avkopplande när man väl vet vad man skall göra och allt finns hemma.

Lycka till!

Hundfoder som är lätt att ha hemma

5 Aug 2022

Fördelen med att köpa torkat hundfoder är att det blir billigare eftersom du kan köpa stora förpackningar som inte blir dåliga om de står hemma ett tag.

Hunden behöver sin mat varje dag men det betyder inte att den måste vara färsk. Torkat hundfoder i form av pellets innehåller all den näring och det fett som din hund behöver. Torrfoder är tillverkat av färska råvaror som torkats och fått en tillsats av vitaminer och mineraler för att uppfylla hundens behov.

På förpackningen framgår det vilken typ av hund som hundmaten är avsedd för. Om du försluter påsen med torrfoder på rätt sätt eller häller över det i en lufttät behållare så håller sig torrfoder i flera månader. Tycker hunden att det är besvärligt att tugga de knapriga bitarna kan du tillsätta vatten och låta torrfodret mjukas upp.

Färdigblandat hundfoder är lätt att portionera

Eftersom många hundar är matglada och gärna äter så länge det finns mat kvar i skålen är det viktigt att du serverar maten i lagom mängd. Hundar som blir överviktiga orkar inte röra sig ordentligt och kan bli sjuka. Följer du rekommendationerna för hur mycket mat din hund ska ha behöver du aldrig oroa dig för att hunden ska bli överviktig.

Rätt mängd näringsrik mat, friskt vatten och inte för mycket “belöningsgodis” gör att din hund mår bra och får en fin päls. Vill du varva torrfoder med konserverat hundfoder brukar hunden tycka det är gott. Det bästa för hunden är att äta riktigt hundfoder och så lite “människomat” som möjligt.

Gör det lätt och bjud på catering i Örebro

29 Jul 2022

Allt blir lättare och roligare när du bestämt dig för att bjuda på catering från ett företag i Örebro som har fantasi och känsla för att göra det festligt.

Det är roligt att samlas och göra något ihop, men det kräver en hel del organisation och arbete om man ska vara många. Man kan gå på restaurang, men det blir lätt att alla sitter kvar på samma stol hela kvällen. Det enkla sättet är att ordna ett ställe att samlas på. Det kan vara på jobbet, hemma hos någon eller i en föreningslokal.

När man väl har lokal är det sedan bara att beställa catering. Alla kan betala sin del av kostnaden separat. Den catering som finns i Örebro levererar all mat, och om du dessutom beställer porslin, glas och bestick behöver du inte tänka på att diska efter maten.

Den catering du får i Örebro håller högsta klass

Det finns mycket att välja på när du beställer catering i Örebro. Du kan välja mellan vackra, vällagade bufféer, tre-rätters, smörgåsbord eller småplock. Allt är fint serverat och det finns ingen begränsning på hur länge ni kan sitta kvar vid bordet.

Allt för ofta nöjer man sig med pizza eller hämtmat på en restaurang när man vill göra det lätt för sig. Upplevelsen av att få catering gör det hela så mycket festligare. Catering i Örebro serverar både stora och små sällskap, men minsta beställning är för tio personer. En fredags-after-work blir lätt en framgång när den färdiga maten knackar på dörren.

Byta däck i en hast eller i lugn och ro

6 Jul 2022

Byta däck kan vara en enkel sak men det är inte allt för sällan som det ger upphov till ett och annat ursinnigt vredesutbrott när en ovan tar sig an uppgiften.

Att byta däck kan vara den enklaste saken i världen. För den som är van och har rätt verktyg, vill säga. Då är det bara att hissa upp bilen och dra loss muttrarna. Sedan lossar du däcken och sätter på de nya. Skruvar åt alla muttrar och så är det första däcket bytt och klart.

Du kan nu genast ge dig på att byta nästa däck. När det flyter på är snart alla däcken bytta och klara. Är de så att du ska byta däck och samtidigt tänker använda samma fälgar tar det lite längre tid. Då måste ju däcken tas av fälgen innan du sätter dit de nya.

Byta däck själv eller på verkstad?

För den ovane är det emellertid ett mycket svårare uppdrag än vad man kan föreställa sig att byta däck. Hur ska du ens veta var du ska börja? Vad är en mutterdragare? Hur använder man den? Ska alla muttrar lossas samtidigt på alla däck? Eller ska det göras i en speciell ordning?

Frågorna kan vara hur många som helst. Du kommer säkert klia dig i huvudet mer än en gång. Men det går alltid att få hjälp. En verkstad brukar kunna hjälpa till med att ta av och sätta på däck. Boka en tid och gör det lätt för dig.

Isolering i Örebro när kyla och värme ska hållas borta

28 Jun 2022

Isolering i Örebro är ingenting nytt. Det har funnits hjälp att få i många år. En skicklig isolerare klara av att hålla ditt hus mer eller mindre problemfritt.

Med en bra isolering ser man till att luften står still på vissa områden. Då försvinner inte värmen. Och kylan hålls undan. Man lägger ett isolerande skikt mellan yttervägg och innervägg och mellan yttertak och innertak. Sedan ser man till att luften som kommer in antingen värms upp eller kyls av.

När det handlar om att isolera runt fönster och dörrar är man mer intresserad av att täta springor. Då använder man helt andra material. Här kan det istället röra sig om kitt. Det sätter man som ett band runt fönsterglasets kanter. Efter ett par år kan det hända att man behöver kitta om. Det kan nämligen torka ut.

Isolering i Örebro finns för dig

Är det aktuellt för dig med isolering i Örebro så finns det många bra företag att höra av sig till. De kommer hjälpa dig med allt som du behöver. Ibland har man ett hus som läcker värme eller kyla. Då kan det bli ganska höga energiräkningar. Med en bra isolering eliminierar du det.

Att jobba med isolering är ett slitsamt jobb. Du får krypa omkring i trånga utrymmen. En del isolering har en förmåga att fastna på huden och orsaka klåda. Därför är det bra om du tvättar av dig noga när du har varit i kontakt med sådana material.

Anlita en takläggare i Örebro

17 Jun 2022

Undrar ni om taket håller i några säsonger till eller om det snarast måste läggas om? En takläggare i Örebro kan besiktiga taket och berätta hur det mår.

Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta och lägga om taket. Därför kan det vara klokt att låta en takläggare besiktiga taket för att bedöma i vilket skick det är. En seriös takläggare berättar om taket håller i några säsonger till och vad man kan göra för att det ska hålla så länge som möjligt.

Takläggaren kan exempelvis föreslå att man ska tvätta taket rent från luftföroreningar och mossa. Detta då det gör att taket åldras i förtid, men också för att mossa kan bidra till att man får fuktskador. De flesta takläggare utför också reparationer och underhåll av tak.

Få taket kontrollerat kostnadsfritt av en takläggare

Hur länge ett tak håller beror till stor del på vilket material det är gjort av och om det är av bra kvalitet. Takläggarens noggrannhet och skicklighet kan också ha betydelse. Likaså hur pass utsatt huset är för väder och vind. Ett hus beläget i ett öppet landskap måste oftare få taket omlagt än ett hus som ligger mer skyddat inne i skogen.

Det finns takläggare i Örebro som kostnadsfritt kontrollerar tak och kommer med förslag på lämpliga åtgärder utan att man förbinder sig till någonting. Det kan vara bra att konsultera mer än en takläggare för att jämföra priser, men också för att se om de kommer med samma förslag på åtgärder.

Axema ett säkert passersystem

1 Jun 2022

Att ha många nycklar i omlopp gagnar inte bostadsrättsföreningen. Med Axema passersystem håller ni enkelt koll på vilka som passerar in i föreningens dörrar.

Det var ständigt nycklar i omlopp, konstaterade de på styrelsemötet hos bostadsrättsföreningen. Nilssons ungar i trean hade tappat nyckeln igen för tredje gången. Dessutom behövde Svea på femman någon extra nyckel till hemtjänsten. Janne suckade, det var en evig repetition på nyckelproblemet. Hur svårt kunde det vara att ändra till något bättre egentligen, funderade han.

På jobbet hade de brickor som nyckelansvariga hade programmerat med olika behörigheter. Det borde finnas ett liknande system för bostadsrätter, det är ju inte 1900-talet längre. Han sökte snabbt på “passersystem för bostadsrätter”. En av de första träffarna var Axema, som hade precis det han önskade.

Axema ett lätt system med många funktioner

Han vände laptopens skärm mot de andra i styrelsen: “Vad tror ni om att byta ut alla nycklar mot ett sådant här system?” De andra tyckte att det verkade vara smidigt och gav honom bifall att ta reda på mer om passersystemet. Några veckor senare var det klubbat och klart att alla i föreningen skulle få nyckelbrickor.

Brickorna varje lägenhet fick fungerade till entrén, tvättstugan och respektive lägenhet. Nu var det lätt att lösa problemen som uppstod om Nilssons ungar tappade bort en bricka igen.

Behövde någon mer nycklar till hemtjänsten eller liknande så var det också ett lättlöst problem. Var det någon som behövde tillgång till gästlägenheten var det lätt att tillfälligt lägga till den behörigheten på deras bricka.

Byggfirma i Örebro med fokus på helheten

31 May 2022

En byggfirma i Örebro med en bred yrkesskicklighet. Perfekt när man behöver totalentreprenad och se till att olika byggmoment passas in i ett helhetstänk.

Det är en fantastisk känsla att avsluta ett större byggprojekt med att sätta det sista taket på plats. Efter många veckor, månader eller år med slit och släp i regn och lera, i stekande sol och kalla vindar så blir man lycklig inombords när takstolar och bärläkt är på plats och tegelpannorna lyfts upp för montering. Det är dags för tårta!

Men vägen dit kan vara lång. Att bygga är inte bara att spika i några tvåtumsspik och såga lite brädor. Byggnation är en kvalificerad verksamhet och modern byggnation ställer höga krav på funktionalitet, hållbarhet och miljömedvetenhet.

Låt byggfirman bygga pusslet

Ett modernt hus ska kunna stå stabilt på en grund som är väl förberedd, i dubbel bemärkelse. Dels måste grunden rent bokstavligt grävas ut och förberedas så huset inte plötsligt seglar ner längs en lerig slänt när det råkar regna lite mer en höst. Dels behöver hus byggas enligt modern standard och regler, det måste vila på en stadig kunskapsgrund.

Att bygga hus blir lite som att bygga ett pussel där bara den som har bra byggkunskaper och erfarenheter ser hur pusselbilden ska bli. Det finns en byggfirma i Örebro som har just den här breda hantverkserfarenheten och kan se hur pusslet ska läggas. Med en sådan firma kan man tryggt se fram emot att den sista takpannan läggs ner på sin plats. Kontakta en duktig snickare på denna sajt: www.byggfirmaörebro.se

När du vill byta fönster i Örebro

24 Feb 2020

Tillhör du de som behöver byta fönster i Örebro? Vill du ha tag på ett företag som hjälper dig byta dina fönster? Bor du i Örebro kan du få hjälp med allt som har med fönster att göra. Läs här.

Då var det dags. Fönstrena är uttjänta och behöver bytas ut. De har ingen pardon att vänta. Det kommer en dag när det är dags och oavsett anledning är det bara att köra igång. Det finns en hel del sidor som beskriver hur man går tillväga om man är åt det händiga hållet. Skulle man däremot vara född med “tummen mitt i näven” som det så glatt heter gör man bäst i att anlita en duktig hantverkare. Det finns gott om snickare som har koll på det här med att byta fönster. I Örebro kan man dessutom hitta fönstermästare som fixar dina fönster från början till slut.

Praktiskt sätt att gå till väga när man byter fönster själv

Det första man behöver göra är att ta bort fodret. Det bör göras försiktigt och noggrant. Fixar man det bra och fodret är helt kan det gå att återanvändas. Det stödjer ju en hållbar utveckling vilket de flesta försöker eftersträva idag. Är de istället murkna och eländiga, ja, då får de gå till tippen eller brasan. Därefter kan man börja sina förberedelser med klossar. Det är viktigt att vara noggrann med måtten så att fönstret så småningom hamnar rätt. När man trixat in det nya fönstret på plats kommer turen till skruvmejseln. Det är vattenpass som gäller innan man drar i skruvarna och får fönstret på plats. Rakt ska det vara. Slutligen ska det isoleras och sättas på fönsterbleck. Som sagt man väljer på att göra det själv eller anlita en expert.

Fönstermästare med koll på läget

Det finns så kallade fönstermästare som har total koll på helheten när det gäller att byta fönster. De hjälper till med allt som behövs. Själv kan man lugnt slappna av och enbart bekymra sig för, eller entusiastiskt engagera sig i, valet av färg, material och båge. De experter som anlitas för uppdraget kommer kunna ge råd och svara på frågor. De vet vilket fönster som passar bäst för byggnaden och vilket material som kan vara bra att sätta in. Tillsammans diskuterar ni er fram till det bästa valet och går igenom alla frågor tills svaren har landat och man känner sig säker på sitt beslut. Vi rekommenderar att läsa mer om fönsterbyte i Örebro här: https://www.fönsterörebro.com

Behöver du bildemontering i Örebro?

13 Feb 2020

En dag kommer den sorgliga dagen då din bil inte längre kan lappas ihop. Skador tar över och reparationer blir för omfattande och kostar för mycket. Dags för bildemontering i Örebro!

Alla bilar har en livslängd och många bilar håller betydligt längre än man tror. Många av oss tycker också det är roligt och intressant att hålla på och meka. Det är en speciell tillfredsställelse att själv kunna utföra enklare reparationer och på så sätt se till att bilen kan gå några mil till. Speciellt äldre bilar brukar ha mycket kvar att ge för den som är villig att jobba lite och smutsa ner sig! Ändå är det så att den dagen kommer när det inte längre går. Bilen är för trasig. Reparationen skulle kosta skjortan och en skjorta till. Då är det dags för skrotning!

En bil tar upp plats och kostar pengar

Har du en bil som står och tar upp plats i ditt garage eller på din tomt? Du vet att den aldrig mer kommer att användas och du vet att den inte kan repareras. Varför inte göra dig själv en tjänst och låta den hamna i skrotbilarnas himmel? Även den trasigaste bilen har delar som kan återvinnas och det kommer inte att hända hemma hos dig. Som privatperson har du troligen inte möjlighet att på ett bra sätt kunna ta vara på det som fortfarande är användbart på din bil. När du lämnar detta till en auktoriserad bildemontering kan du känna dig trygg i det att allt går till på ett korrekt sätt. När du lämnar din bil till bildemontering i Örebro är det viktigt att du har koll på det administrativa. Hur ser det ut med skatt och försäkring? Är din bil avställd eller betalar du fortfarande försäkring och skatt som vanligt?

Låt bilskroten ta hand om dina bekymmer

När du kontaktar ett företag som är auktoriserad bilskrot vill de att du har med dig korrekta dokument när bilen överlämnas. Du måste både ha registreringsbeviset och legitimation redo. Detta för att inte någon obehörig ska kunna skrota din bil. Endast ägaren till bilen kan lämna in den. Innan du ens tänker på bildemontering ska du gå igenom bilen noggrant. Det kan finnas personliga tillhörigheter i den och de ska du städa undan. Tänk också på att kontakta ditt försäkringsbolag. De kan då avsluta din försäkring och ett besked skickas från Transportstyrelsen när skrotningen är avklarad.

När du behöver flyttstädning i Örebro

6 Sep 2019

Ska du flytta till Örebro? Denna fina, och lagom stora stad mitt i Mellansverige. Här finns närheten till Hjälmaren, Sveriges fjärde största insjö. Sjön fördelar sig mitt emellan Svealand, Västmanland, Sövermanland och Närke, där Örebro är belägen. Mitt i Örebro finns även det gamla Örebro slott som ligger mitt på en holme mitt i Svartån. Det är mer en försvarsfästning än ett regelrätt slott, från 1300-talet, och byggdes som ett renässansslott. Flera viktiga riksdagar har ägt rum på slottet, och har fungerat som residenss för landshövdingen i Örebor och är numera ett statligt byggnadsminne, sedan början på 1950-talet.

Örebro – universitetsstad förutom "skostaden"

Förut kallade man Örebro för skostaden, då det fanns utomordentligt många skomakare i staden. Det är Sveriges sjunde största stad. Här finns numera över 120.000 invånare i staden och hyser numera flera studenter som studerar vid Örebro universitet, här finns också universitetssjukhus och andra stora arbetsgivare. Att bo i Örebro innebär att ha nära till flera stora städer; Stockholm, Oslo, Linköping och Västerås, bland annat. Att bo i villa eller radhus nära centrum är inte svårt alls, och påminner en del om Uppsala på det sättet. Här finns teater, och gångstråk för shopping i centrala Örebro. Det största torget heter Vasatorget som är inkörsport till stadens västra delar. Andra tog som finns i Örebro är Kvarnplatsen, Längrotorg, Näbbtorget och Sveaparken som ligger i södra delen av staden.

Att flytta är ett stort projekt

Som alltid vid flyttar innebär det ett stort projekt, packa ner alla saker, flytta stora möbler och – till sist flyttstäda. Det ställs ju höga krav på en flyttstädning är bör alltid tas allvarligt, då hyresvärd eller bostadsägare alltid har rätt att anlita en städfirma som tar hand om ens flyttstädning i Örebro om man inte utför den efter konstens alla regler. Om man inte själv anlitar sätdfirman, går man miste om möjligheten till Rut-avdrag, och istället för att någon annan ska göra det, kan man ju själv anlita flyttstädningen och kunna dra av på inkomstskatten och få ner priset. Då behöver man inte oroa sig över flyttstädningen och att den inte skulle vara till belåtenhet. Många städfirmor ger garantier på flyttstädningen och då kan man anlita dem och slippa oron över att det inte skulle bli bra och ordentligt städat. Det är dessutom mindre för en själv att göra, samtidigt som det inte kostar mycket att få bostaden ordentligt flyttstädad. Lycka till med flytten till Örebro!

Planera din flytt från Uppsala

23 Apr 2019

Många som en gång har bott i Uppsala, längtar tillbaka till den staden. Kanske den period som man har bott där har varit minnesvärd? Då längtar man tillbaka, inte bara till den staden utan även till den period som har varit med om där. Uppsala är också en lagom stor stad; med avstånd som är lagom att cykla till och från olika ställen i staden. Ett centrum som är lagom stort för att man ska hitta till alla olika platser; livsmedelsaffärerna, snabbmatshaken, skoaffärerna, klädbutikerna och bokhandeln, för att inte tala om alla trevliga caféer som finns där. Ska man sedan flytta från Uppsala, kanske man bör välja en stad som är ganska lik Uppsala, som Örebro till exempel.

Planera flytten på smidigaste sättet

Ska du flytta från Uppsala, gäller det att planera den så att den går så smidigt som det bara går. Det är nog så jobbigt att flytta. Då är det viktigt att själva flytten går så smidigt som det bara går. Vad är då viktigt att tänka på när det kommer till en flytt? Här går vi igenom de olika delarna som måste till för att man inte ska behöva betala stora summor för flytten.

Flytta i mitten av månaden

Den största avgiften till flytten kan vara själva flyttbilen – boka den därför i tid så att du får ett så bra pris som möjligt. Ett bra tips är; om du bara kan, flytta mitt i månaden. Det är nämligen många som ska flytta precis i slutet eller i början av månaden. Eftersom de flesta betalar för hyran eller bostaden i slutet av varje månad, brukar man vilja flytta in i början av månaden när man precis har betalat för hyran eller avgiften. Det är då som de flesta vill hyra en flyttbil och då blir det tjockt med hyrare av flyttbilar just då. Sedan är det ganska tomt mellan slutet och början av varje månad. Då kan man få ett billigare pris om man kan tänka sig en annan period som man hyr flyttbilen.

Undvik straffas för dålig flyttstädning

En annan stor utgift kan vara att städa dåligt. Just det. Man kan straffas om man inte städar tillräckligt bra ur den bostad där man har bott. Många hyresvärdar, eller boende kan vara mycket kräsna med flyttstädningen. Helst vill de att det inte syns att någon ens har bott i bostaden. Därför ska det vara så rent att det inte syns att man har bott där. Det får inte finnas minsta smuts kvar, inte ett enda. Och skulle de ändå hitta det, kan de straffa en med att ta dit ett städbolag som kostar runt 5.000 kronor. Då är det bättre att ta dit ett eget städbolag och då få dra av för Rut-avdraget och betalar då endast hälften av priset.

Hitta kontor i Örebro

4 Jan 2019

För dig som söker kontor i Örebro finns primärt två lösningar. Antingen hyra ett större kontor med tillhörande utrymmen eller så hyr du en kontorsplats på ett företagshotell. Men det handlar inte bara om att hyra kontor utan även vilka tilläggskostnader som uppstår. Detta med parkering, kontorsstädning, reception m.m. 

Eget kontor

Det finns flera vägar för att hitta lediga kontor i Örebro. Har du ett större företag som vill etablera sig i staden kan det vara en fördel att kontakta kommunen. Detta framförallt om ni vill köpa mark eller bygga upp eget kontorskomplex. Önskas ett kontor hyras finns detta i nästan alla stadsdelar. En väg är att söka lediga kontor via Castellum, Klövern och anda stora fastighetsbolag. Det går även att söka på Google och därmed hitta flera samlingssidor som presenterar lediga lokaler i flera städer i Sverige. Utöver dessa vägar kan även Blocket användas. Flera mindre privata aktörer lägger ut sina objekt på Blocket eftersom det är enklare och billigare för dem mot att synas på större portaler. Här finns en fördel att lägga ut en bevakning på Blocket som därmed skickar ett mail varje gång någon lägger upp ett passande objekt, inom Örebro, till ett maximalt pris. 

Företagshotell

Det finns ett par olika företagshotell i Örebro vilka har något olika inriktning. För dig som bara behöver kontorsplats någon dag i veckan kanske det öppna kontorslandskapet passar bäst. Kom och gå som du vill och sätt dig där du får plats. Här bjuds det på sköna sittplatser, wifi och gemensamma utrymmen. Ofta finns även tillgång till kaffe och ett gemensamt kök. Vill du däremot ha lite lugnare arbete kan kontor bokas på ett företagshotell där du får ett helt eget kontor där du kan stänga in dig. Här ingår generellt samma service som ovan men skillnaden är att kontorsstädning inte alltid ingår utan att man därmed får städa sin lilla kontorsdel. Däremot är det lika gällande att allmänna utrymmen städas och hålls efter av fastighetsägaren. 

Bara kontor – eller även tilläggstjänster

Jämför inte bara var kontoret är beläget och vad det kostar utan även vilken service som du som hyresgäst kan få. På vissa kontorshotell ingår exempelvis kontorsstädning i hyran. Städföretaget som städar toaletter, kök och allmänna utrymmen genomför därmed även kontorsstädning i dessa fastigheter. Önskar man inte att någon städpersonal ska gå in på kontoret får man alltså avboka denna tjänst. Utöver kontorsstädning kan andra tjänster finna så som tillgång till gym, relax, restaurang, lounge och konferenslokaler. Hos en del kontorshotell kostar detta extra medan det hos andra ingår i hyran. Se över vilka tjänster som behövs för ditt företag och sök en kontorslösning som passar detta. Läs här om du vill veta mer om kontorsstädning i Örebro: https://www.kontorsstädningörebro.se.

Det blir snyggare med inglasningar

7 Aug 2018

Du har kanske egen inglasad balkong, eller altan? Då vet du kanske om att en fasad som har inglasade balkonger och altaner är snyggare än de utan? Det är inte bara den enda effekten man får när man väljer att glasa in balkongen eller altanen. Du får mer hållbara balkonger och altaner med att glasa in den samma. Träet på altandäcket håller sig längre när man glasar in altanen. Det hålls renare, och utsätts inte lika mycket för avgaser och alger. En balkong som är inglasad, hålls även den renare än den utan inglasning.

En inglasad balkong är ljusare än de utan inglasning

De flesta inglasningar har ljusa eller vita tak, vilket gör att ljuset förmeras ner i balkongen på ett annat sätt än de som inte har inglasningar. Du får dessutom en liknande växthuseffekt om du har en inglasad balkong. Dina växter klarar av att vistas utomhus inder längre tid på höstar och vårar. Till exempel klarar sig olivträd betydligt bättre i ett inglasat utrymme. Det är endast när det är minus 5 och lägre temperaturer som den inte klarar sig. Då bör man ta in den. Det är på samma sätt som du har något citron- eller apelsinträd, som du bör ta in när det är kallare än minus 5 grader utomhus, eller i din inglasade balkong.

En inglasad balkong eller altan tillåter dig längre tid ute

En inglasad balkong eller altan gör det möjligt för dig att vistas utomhus längre in på höstar och vårar. När det regnar, kan du gott och väl sitta utomhus och lyssna på det smattrande regnet. Stormar det, klarar du dig under det inglasade taket. Har man en trång lägenhet eller hus, gör den inglasade balkongen eller altanen det möjligt för fler gäster att vistas hemma hos dig. På det sättet får du större yta att röra dig på. Har du en tillräckligt stor inglasad balkong kan du möblera med matbord och stolar och kan njuta av att äta på balkongen.

Välj en pålitlig leverantör av inglasningar 

Flytta till Örebro från Norrköping?

18 Apr 2018

Ska du flytta till ”skostaden” Örebro? Den är endast något större än Norrköping. I Örebro finns universitetet och är nära många stora städer; 200 kilometer till Stockholm, 330 kilometer från Oslo och 280 kilometer från Göteborg. Av den anledningen har Örebro blivit en handels- och logistikstad. Så har det även varit historiskt.

Örebro ligger vid den stora insjön Hjälmaren, som har förbindelser till Mälaren, vilket historiskt hade stor betydelse och var betydelsefullt för handeln. Under 1800-talet blev Örebro garnisonstad då delar av Livregementet förlades där. Örebro blev stadskommun 1862. Staden karaktäriseras av slottet som ligger på en holme i Svartån, som delar staden i en nordlig och en sydlig del. I centrum består de centrala delarna av tre torg, Järntorget, Stortorget och Våghustorget. I tätorten Örebro bor drygt 117.000 invånare och i hela kommunen bor drygt 150.000 örebroare. En enkel sökning på hemmet.se visar att minst 2.495 bostäder finns till salu, med allt från 125.000 kronor för en tvåa på 55 kvadratmeter, till 2 miljoner för en trea på 78 kvadratmeter. Den som har en fast tjänst och ett heltidsarbete, lär inte ha särskilt svårt att hitta en bostad inom ett rimligt pris i staden.

Helt rätt flytta till Örebro

Så den som funderar på att flytta från Norrköping till Örebro gör helt rätt. Här finns även en gammal historia. Namnet tros komma ur det faktum att här fanns en bro över vadstället över Svartån. Här landade de sju landsvägarna; mot Västergötland, en del av Eriksgatan, mot Östergötland över Tylöskogen, mot Motala och Vadstena, mot Värmland och Tingvalla, mot Västmanland och Dalarna, mot Arboga och mot Hjälmaren och Vingåker och mot Nyköping.

Har du en bostad och fått din egen bostad uthyrd eller såld, är det dags att börja planera för en flytt till Örebro. Har du bokat flyttbil? Har du börjat boka? Har du planerat för flyttstädning?

Boka flyttbil i tid

När du bokar flyttbil, tänk i kvadratmeter, och försök mäta allt det du har i kvadratmeter, eftersom bilarna anges i antal kvadratmeter. Skaffa riktiga packlådor och packa inte för mycket i bara en låda. Sprid ut det som är tungt så att de får rum i flera lådor. Tänk på flyttstädning. Ska du anlita en städfirma som utför flyttstädning, boka dem i tid så att du får den precis när du behöver den; efter att du har flyttat ut, men innan nästa gäst flyttar in.

OM du inte känner till någon flyttstädingsfirma, kan du alltid rådfråga nätet. Då kan du till exempel googla flyttstädning Norrköping så får du förslag på flera städfirmor som utför flyttstädning. Läs mer här om flyttstädning i Norrköping.

← Äldre inlägg