Blogg

RSS

Solceller för BRF ger mervärden

6 Aug 2023

Ett konstruktivt sätt att minska bostadsrättshavarens kostnader är att utnyttja fastigheternas tak och installera solceller för BRF. Bra för klimat och plånbok!

De flesta är överens om att något måste göras för att minska jordklotets uppvärmning och användningen av fossila bränslen. Risken är annars stor att miljön kommer att drabbas med översvämningar och häftiga omslag i väderleken. Som privatperson finns det en palett av åtgärder att vidta för att påverka klimatet.

En åtgärd är att övergå till att köra elbil. Du kan också sänka inomhustemperaturen eller ändra ditt system för uppvärmning. En av de mest direkta åtgärderna i en bostadsrättsförening är att installera solceller på taken. En åtgärd som sänker kostnaderna för köpt energi och som samtidigt höjer bostadsrätternas värde på sikt.

Kalkyl för solceller för BRF

Att ta beslut i en bostadsrättsförening kan ibland vara svårt och de boendes åsikter kan vara svåra att jämka ihop. Du är ordförande i en BRF och din förening brottas med allt högre elkostnader. Från några av de yngre boende har en fråga väckts och ett förslag om att satsa på solpaneler kommer att tas upp på ett kommande årsmöte. Själv är du skeptisk men inför mötet läser du på.

Att vi har för få antal soltimmar i Sverige för att solel ska löna sig är en väletablerad myt. När du kontaktar en firma som installerar solceller för BRF kan du och företaget konstatera att era tak kommer att generera mer el än vad de boende förbrukar under vissa tidpunkter. Den elen kan ni sälja till elnätet.

När det är dags att hitta en mäklare i Kumla

19 Nov 2022

Den som letar mäklarfirma i Kumla kan andas ut. I Kumla finns det mäklare som kan göra verklighet av din stora bostadsdröm snabbt, enkelt och smärtfritt.

Mäklare behöver ha koll på marknaden. Precis som i allt annat går det trender i bostadsförsäljning och det gäller att hänga med. För att garantera en smidig bostadsaffär måste mäklaren känna sin marknad och veta vad som krävs just där. En mäklare med erfarenhet och god kunskap parar lätt ihop rätt köpare med rätt objekt.

För den som går i säljtankar kan det kännas snårigt i djungeln av mäklare som finns att tillgå. Personkemin ska stämma och arvodet vara det rätta. För den som bor i Kumlatrakten faller valet troligen på en mäklarfirma i Kumla. Ett klokt val då dessa har god kännedom om trakten.

Mäklare vill alltid förenkla bostadsaffären

Det ligger i allas intresse att en bostadsaffär går rätt till. Såväl köpare som säljare och även mäklare ska lämna affären med ett leende på läpparna. Att flytta ska vara något positivt och en klok mäklare arbetar stenhårt för att göra processen enkel för alla inblandade.

För den som tagit ett beslut och valt en mäklarfirma i Kumla, eller någon annan ort, gäller det att satsa på en attraktiv annons. För att locka potentiella köpare ska hemmet visas upp från sin bästa sida. En homestyling kan komma till nytta för att maximera bostadens potential. Många tycker att en homestyling är en onödig utgift men som säljare ska man veta att denna kostnad är avdragsgill som försäljningsutgift vid kapitalvinstberäkningen.

Få rätt vägledning via Rusta och Matcha i Örebro

17 Oct 2022

Att vara arbetslös är långt ifrån enkelt. Man sitter hemma om dagarna och har inte råd att roa sig. Ändra på livet med hjälp av Rusta och Matcha i Örebro.

Livet som var så planerat in i minsta detalj. Man gick ett bra utbildningsprogram och hoppades på att snabbt få ett jobb inom just det området. Så blev det inte. Tydligen så ville de ha någon med mer erfarenhet. Men pengarna behöver rulla in för att man ska kunna leva ett bra liv, så i vilken ände börjar man?

Många är idag arbetslösa, allt för många går hemma hela dagarna. Man fastnar i en ond cirkel, där självförtroendet tryter efter alla nekanden, eller ännu värre – tystnaden. Som tur var är man lyckligt lottad om man bor i Sverige. För här finns det väldigt bra hjälp att få för att komma ut och börja arbeta.

Rusta och Matcha för den som behöver

Man kan känna sig ensam när man fastnar i den onda cirkeln. Medan vännerna är ute och roar sig, får man snällt vara hemma, för man har inga pengar. Det finns väldigt bra och effektiva sätt att ändra på det. Det finns program, exempelvis via Arbetsförmedlingen, där man får vägledning om hur man söker jobb.

En av de sakerna är rusta och matcha i Örebro, som även finns i andra städer. Där får man en egen coach som hjälper en med jobbsökandet. De hjälper till med hur man tar sig igenom intervjuer och matchar även den arbetssökande med jobb som passar.

Tips för småbarnsföräldrar - Klara livspusslet

2 Sep 2022

Det flesta småbarnsföräldrar har svårt att hinna med allt som de borde. Det kan leda till slitningar i relationen mellan dig och din partner eller dig och dina barn. Vi ger några tips på sådant som kan avlasta er situation hemma.

Hämtning och lämning från förskolan

Förskolan låter ditt barn gå 40h på förskolan och du skall jobba 40h på ditt arbete men hur den ekvationen skall gå ihop med hämtning och lämning är svårt att se då borde du och ditt barn behöver ta er till era respektive platser. Vissa partners hjälps åt, andra har mor- och farföräldrar som kan hjälpa, någon kanske har ett storasyskon som kan hämta ibland men detta är långt ifrån en självklarhet för alla. Att anlita en nanny som hämtar och lämnar blir allt mer vanligt och populärt. Då slipper du stressa och vet att ditt barn är i trygga händer.

Städat hemma

Det blir snabbt rörigt hemma när man har barn. Leksaker i varje rum, tvättkorgen som svämmar över, köket är överbelamrat med disk och golvet i hallen är fullt med grus och sand. Om du anlitar hemstäd i Örebro varje vecka så blir det aldrig riktigt sådär kaosigt som det annars kan bli. Nu kan du slappna av på helgen istället för att städa. Umgås med ungarna istället för att skälla på dem för att de inte plockar undan. Vilken lättnad!

Beställ hem matkassar

Varje kväll är det samma sak. Vad ska vi äta? Att komma på och förbereda mat när man arbetat en hel dag kan verkligen vara det som får bägaren att rinna över. Gör det enkelt för dig själv och beställ hem färdiga matkassar. På det sättet får hela familjen i sig bra hemlagad mat utan att du behöver tänka för mycket. Att laga mat kan vara ganska avkopplande när man väl vet vad man skall göra och allt finns hemma.

Lycka till!

Hundfoder som är lätt att ha hemma

5 Aug 2022

Fördelen med att köpa torkat hundfoder är att det blir billigare eftersom du kan köpa stora förpackningar som inte blir dåliga om de står hemma ett tag.

Hunden behöver sin mat varje dag men det betyder inte att den måste vara färsk. Torkat hundfoder i form av pellets innehåller all den näring och det fett som din hund behöver. Torrfoder är tillverkat av färska råvaror som torkats och fått en tillsats av vitaminer och mineraler för att uppfylla hundens behov.

På förpackningen framgår det vilken typ av hund som hundmaten är avsedd för. Om du försluter påsen med torrfoder på rätt sätt eller häller över det i en lufttät behållare så håller sig torrfoder i flera månader. Tycker hunden att det är besvärligt att tugga de knapriga bitarna kan du tillsätta vatten och låta torrfodret mjukas upp.

Färdigblandat hundfoder är lätt att portionera

Eftersom många hundar är matglada och gärna äter så länge det finns mat kvar i skålen är det viktigt att du serverar maten i lagom mängd. Hundar som blir överviktiga orkar inte röra sig ordentligt och kan bli sjuka. Följer du rekommendationerna för hur mycket mat din hund ska ha behöver du aldrig oroa dig för att hunden ska bli överviktig.

Rätt mängd näringsrik mat, friskt vatten och inte för mycket “belöningsgodis” gör att din hund mår bra och får en fin päls. Vill du varva torrfoder med konserverat hundfoder brukar hunden tycka det är gott. Det bästa för hunden är att äta riktigt hundfoder och så lite “människomat” som möjligt.

Gör det lätt och bjud på catering i Örebro

29 Jul 2022

Allt blir lättare och roligare när du bestämt dig för att bjuda på catering från ett företag i Örebro som har fantasi och känsla för att göra det festligt.

Det är roligt att samlas och göra något ihop, men det kräver en hel del organisation och arbete om man ska vara många. Man kan gå på restaurang, men det blir lätt att alla sitter kvar på samma stol hela kvällen. Det enkla sättet är att ordna ett ställe att samlas på. Det kan vara på jobbet, hemma hos någon eller i en föreningslokal.

När man väl har lokal är det sedan bara att beställa catering. Alla kan betala sin del av kostnaden separat. Den catering som finns i Örebro levererar all mat, och om du dessutom beställer porslin, glas och bestick behöver du inte tänka på att diska efter maten.

Den catering du får i Örebro håller högsta klass

Det finns mycket att välja på när du beställer catering i Örebro. Du kan välja mellan vackra, vällagade bufféer, tre-rätters, smörgåsbord eller småplock. Allt är fint serverat och det finns ingen begränsning på hur länge ni kan sitta kvar vid bordet.

Allt för ofta nöjer man sig med pizza eller hämtmat på en restaurang när man vill göra det lätt för sig. Upplevelsen av att få catering gör det hela så mycket festligare. Catering i Örebro serverar både stora och små sällskap, men minsta beställning är för tio personer. En fredags-after-work blir lätt en framgång när den färdiga maten knackar på dörren.

Byta däck i en hast eller i lugn och ro

6 Jul 2022

Byta däck kan vara en enkel sak men det är inte allt för sällan som det ger upphov till ett och annat ursinnigt vredesutbrott när en ovan tar sig an uppgiften.

Att byta däck kan vara den enklaste saken i världen. För den som är van och har rätt verktyg, vill säga. Då är det bara att hissa upp bilen och dra loss muttrarna. Sedan lossar du däcken och sätter på de nya. Skruvar åt alla muttrar och så är det första däcket bytt och klart.

Du kan nu genast ge dig på att byta nästa däck. När det flyter på är snart alla däcken bytta och klara. Är de så att du ska byta däck och samtidigt tänker använda samma fälgar tar det lite längre tid. Då måste ju däcken tas av fälgen innan du sätter dit de nya.

Byta däck själv eller på verkstad?

För den ovane är det emellertid ett mycket svårare uppdrag än vad man kan föreställa sig att byta däck. Hur ska du ens veta var du ska börja? Vad är en mutterdragare? Hur använder man den? Ska alla muttrar lossas samtidigt på alla däck? Eller ska det göras i en speciell ordning?

Frågorna kan vara hur många som helst. Du kommer säkert klia dig i huvudet mer än en gång. Men det går alltid att få hjälp. En verkstad brukar kunna hjälpa till med att ta av och sätta på däck. Boka en tid och gör det lätt för dig.

Isolering i Örebro när kyla och värme ska hållas borta

28 Jun 2022

Isolering i Örebro är ingenting nytt. Det har funnits hjälp att få i många år. En skicklig isolerare klara av att hålla ditt hus mer eller mindre problemfritt.

Med en bra isolering ser man till att luften står still på vissa områden. Då försvinner inte värmen. Och kylan hålls undan. Man lägger ett isolerande skikt mellan yttervägg och innervägg och mellan yttertak och innertak. Sedan ser man till att luften som kommer in antingen värms upp eller kyls av.

När det handlar om att isolera runt fönster och dörrar är man mer intresserad av att täta springor. Då använder man helt andra material. Här kan det istället röra sig om kitt. Det sätter man som ett band runt fönsterglasets kanter. Efter ett par år kan det hända att man behöver kitta om. Det kan nämligen torka ut.

Isolering i Örebro finns för dig

Är det aktuellt för dig med isolering i Örebro så finns det många bra företag att höra av sig till. De kommer hjälpa dig med allt som du behöver. Ibland har man ett hus som läcker värme eller kyla. Då kan det bli ganska höga energiräkningar. Med en bra isolering eliminierar du det.

Att jobba med isolering är ett slitsamt jobb. Du får krypa omkring i trånga utrymmen. En del isolering har en förmåga att fastna på huden och orsaka klåda. Därför är det bra om du tvättar av dig noga när du har varit i kontakt med sådana material.

Anlita en takläggare i Örebro

17 Jun 2022

Undrar ni om taket håller i några säsonger till eller om det snarast måste läggas om? En takläggare i Örebro kan besiktiga taket och berätta hur det mår.

Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta och lägga om taket. Därför kan det vara klokt att låta en takläggare besiktiga taket för att bedöma i vilket skick det är. En seriös takläggare berättar om taket håller i några säsonger till och vad man kan göra för att det ska hålla så länge som möjligt.

Takläggaren kan exempelvis föreslå att man ska tvätta taket rent från luftföroreningar och mossa. Detta då det gör att taket åldras i förtid, men också för att mossa kan bidra till att man får fuktskador. De flesta takläggare utför också reparationer och underhåll av tak.

Få taket kontrollerat kostnadsfritt av en takläggare

Hur länge ett tak håller beror till stor del på vilket material det är gjort av och om det är av bra kvalitet. Takläggarens noggrannhet och skicklighet kan också ha betydelse. Likaså hur pass utsatt huset är för väder och vind. Ett hus beläget i ett öppet landskap måste oftare få taket omlagt än ett hus som ligger mer skyddat inne i skogen.

Det finns takläggare i Örebro som kostnadsfritt kontrollerar tak och kommer med förslag på lämpliga åtgärder utan att man förbinder sig till någonting. Det kan vara bra att konsultera mer än en takläggare för att jämföra priser, men också för att se om de kommer med samma förslag på åtgärder.

Axema ett säkert passersystem

1 Jun 2022

Att ha många nycklar i omlopp gagnar inte bostadsrättsföreningen. Med Axema passersystem håller ni enkelt koll på vilka som passerar in i föreningens dörrar.

Det var ständigt nycklar i omlopp, konstaterade de på styrelsemötet hos bostadsrättsföreningen. Nilssons ungar i trean hade tappat nyckeln igen för tredje gången. Dessutom behövde Svea på femman någon extra nyckel till hemtjänsten. Janne suckade, det var en evig repetition på nyckelproblemet. Hur svårt kunde det vara att ändra till något bättre egentligen, funderade han.

På jobbet hade de brickor som nyckelansvariga hade programmerat med olika behörigheter. Det borde finnas ett liknande system för bostadsrätter, det är ju inte 1900-talet längre. Han sökte snabbt på “passersystem för bostadsrätter”. En av de första träffarna var Axema, som hade precis det han önskade.

Axema ett lätt system med många funktioner

Han vände laptopens skärm mot de andra i styrelsen: “Vad tror ni om att byta ut alla nycklar mot ett sådant här system?” De andra tyckte att det verkade vara smidigt och gav honom bifall att ta reda på mer om passersystemet. Några veckor senare var det klubbat och klart att alla i föreningen skulle få nyckelbrickor.

Brickorna varje lägenhet fick fungerade till entrén, tvättstugan och respektive lägenhet. Nu var det lätt att lösa problemen som uppstod om Nilssons ungar tappade bort en bricka igen.

Behövde någon mer nycklar till hemtjänsten eller liknande så var det också ett lättlöst problem. Var det någon som behövde tillgång till gästlägenheten var det lätt att tillfälligt lägga till den behörigheten på deras bricka.

Byggfirma i Örebro med fokus på helheten

31 May 2022

En byggfirma i Örebro med en bred yrkesskicklighet. Perfekt när man behöver totalentreprenad och se till att olika byggmoment passas in i ett helhetstänk.

Det är en fantastisk känsla att avsluta ett större byggprojekt med att sätta det sista taket på plats. Efter många veckor, månader eller år med slit och släp i regn och lera, i stekande sol och kalla vindar så blir man lycklig inombords när takstolar och bärläkt är på plats och tegelpannorna lyfts upp för montering. Det är dags för tårta!

Men vägen dit kan vara lång. Att bygga är inte bara att spika i några tvåtumsspik och såga lite brädor. Byggnation är en kvalificerad verksamhet och modern byggnation ställer höga krav på funktionalitet, hållbarhet och miljömedvetenhet.

Låt byggfirman bygga pusslet

Ett modernt hus ska kunna stå stabilt på en grund som är väl förberedd, i dubbel bemärkelse. Dels måste grunden rent bokstavligt grävas ut och förberedas så huset inte plötsligt seglar ner längs en lerig slänt när det råkar regna lite mer en höst. Dels behöver hus byggas enligt modern standard och regler, det måste vila på en stadig kunskapsgrund.

Att bygga hus blir lite som att bygga ett pussel där bara den som har bra byggkunskaper och erfarenheter ser hur pusselbilden ska bli. Det finns en byggfirma i Örebro som har just den här breda hantverkserfarenheten och kan se hur pusslet ska läggas. Med en sådan firma kan man tryggt se fram emot att den sista takpannan läggs ner på sin plats. Kontakta en duktig snickare på denna sajt: www.byggfirmaörebro.se

När du vill byta fönster i Örebro

24 Feb 2020

Tillhör du de som behöver byta fönster i Örebro? Vill du ha tag på ett företag som hjälper dig byta dina fönster? Bor du i Örebro kan du få hjälp med allt som har med fönster att göra. Läs här.

Då var det dags. Fönstrena är uttjänta och behöver bytas ut. De har ingen pardon att vänta. Det kommer en dag när det är dags och oavsett anledning är det bara att köra igång. Det finns en hel del sidor som beskriver hur man går tillväga om man är åt det händiga hållet. Skulle man däremot vara född med “tummen mitt i näven” som det så glatt heter gör man bäst i att anlita en duktig hantverkare. Det finns gott om snickare som har koll på det här med att byta fönster. I Örebro kan man dessutom hitta fönstermästare som fixar dina fönster från början till slut.

Praktiskt sätt att gå till väga när man byter fönster själv

Det första man behöver göra är att ta bort fodret. Det bör göras försiktigt och noggrant. Fixar man det bra och fodret är helt kan det gå att återanvändas. Det stödjer ju en hållbar utveckling vilket de flesta försöker eftersträva idag. Är de istället murkna och eländiga, ja, då får de gå till tippen eller brasan. Därefter kan man börja sina förberedelser med klossar. Det är viktigt att vara noggrann med måtten så att fönstret så småningom hamnar rätt. När man trixat in det nya fönstret på plats kommer turen till skruvmejseln. Det är vattenpass som gäller innan man drar i skruvarna och får fönstret på plats. Rakt ska det vara. Slutligen ska det isoleras och sättas på fönsterbleck. Som sagt man väljer på att göra det själv eller anlita en expert.

Fönstermästare med koll på läget

Det finns så kallade fönstermästare som har total koll på helheten när det gäller att byta fönster. De hjälper till med allt som behövs. Själv kan man lugnt slappna av och enbart bekymra sig för, eller entusiastiskt engagera sig i, valet av färg, material och båge. De experter som anlitas för uppdraget kommer kunna ge råd och svara på frågor. De vet vilket fönster som passar bäst för byggnaden och vilket material som kan vara bra att sätta in. Tillsammans diskuterar ni er fram till det bästa valet och går igenom alla frågor tills svaren har landat och man känner sig säker på sitt beslut. Vi rekommenderar att läsa mer om fönsterbyte i Örebro här: https://www.fönsterörebro.com

Behöver du bildemontering i Örebro?

13 Feb 2020

En dag kommer den sorgliga dagen då din bil inte längre kan lappas ihop. Skador tar över och reparationer blir för omfattande och kostar för mycket. Dags för bildemontering i Örebro!

Alla bilar har en livslängd och många bilar håller betydligt längre än man tror. Många av oss tycker också det är roligt och intressant att hålla på och meka. Det är en speciell tillfredsställelse att själv kunna utföra enklare reparationer och på så sätt se till att bilen kan gå några mil till. Speciellt äldre bilar brukar ha mycket kvar att ge för den som är villig att jobba lite och smutsa ner sig! Ändå är det så att den dagen kommer när det inte längre går. Bilen är för trasig. Reparationen skulle kosta skjortan och en skjorta till. Då är det dags för skrotning!

En bil tar upp plats och kostar pengar

Har du en bil som står och tar upp plats i ditt garage eller på din tomt? Du vet att den aldrig mer kommer att användas och du vet att den inte kan repareras. Varför inte göra dig själv en tjänst och låta den hamna i skrotbilarnas himmel? Även den trasigaste bilen har delar som kan återvinnas och det kommer inte att hända hemma hos dig. Som privatperson har du troligen inte möjlighet att på ett bra sätt kunna ta vara på det som fortfarande är användbart på din bil. När du lämnar detta till en auktoriserad bildemontering kan du känna dig trygg i det att allt går till på ett korrekt sätt. När du lämnar din bil till bildemontering i Örebro är det viktigt att du har koll på det administrativa. Hur ser det ut med skatt och försäkring? Är din bil avställd eller betalar du fortfarande försäkring och skatt som vanligt?

Låt bilskroten ta hand om dina bekymmer

När du kontaktar ett företag som är auktoriserad bilskrot vill de att du har med dig korrekta dokument när bilen överlämnas. Du måste både ha registreringsbeviset och legitimation redo. Detta för att inte någon obehörig ska kunna skrota din bil. Endast ägaren till bilen kan lämna in den. Innan du ens tänker på bildemontering ska du gå igenom bilen noggrant. Det kan finnas personliga tillhörigheter i den och de ska du städa undan. Tänk också på att kontakta ditt försäkringsbolag. De kan då avsluta din försäkring och ett besked skickas från Transportstyrelsen när skrotningen är avklarad.

När du behöver flyttstädning i Örebro

6 Sep 2019

Ska du flytta till Örebro? Denna fina, och lagom stora stad mitt i Mellansverige. Här finns närheten till Hjälmaren, Sveriges fjärde största insjö. Sjön fördelar sig mitt emellan Svealand, Västmanland, Sövermanland och Närke, där Örebro är belägen. Mitt i Örebro finns även det gamla Örebro slott som ligger mitt på en holme mitt i Svartån. Det är mer en försvarsfästning än ett regelrätt slott, från 1300-talet, och byggdes som ett renässansslott. Flera viktiga riksdagar har ägt rum på slottet, och har fungerat som residenss för landshövdingen i Örebor och är numera ett statligt byggnadsminne, sedan början på 1950-talet.

Örebro – universitetsstad förutom "skostaden"

Förut kallade man Örebro för skostaden, då det fanns utomordentligt många skomakare i staden. Det är Sveriges sjunde största stad. Här finns numera över 120.000 invånare i staden och hyser numera flera studenter som studerar vid Örebro universitet, här finns också universitetssjukhus och andra stora arbetsgivare. Att bo i Örebro innebär att ha nära till flera stora städer; Stockholm, Oslo, Linköping och Västerås, bland annat. Att bo i villa eller radhus nära centrum är inte svårt alls, och påminner en del om Uppsala på det sättet. Här finns teater, och gångstråk för shopping i centrala Örebro. Det största torget heter Vasatorget som är inkörsport till stadens västra delar. Andra tog som finns i Örebro är Kvarnplatsen, Längrotorg, Näbbtorget och Sveaparken som ligger i södra delen av staden.

Att flytta är ett stort projekt

Som alltid vid flyttar innebär det ett stort projekt, packa ner alla saker, flytta stora möbler och – till sist flyttstäda. Det ställs ju höga krav på en flyttstädning är bör alltid tas allvarligt, då hyresvärd eller bostadsägare alltid har rätt att anlita en städfirma som tar hand om ens flyttstädning i Örebro om man inte utför den efter konstens alla regler. Om man inte själv anlitar sätdfirman, går man miste om möjligheten till Rut-avdrag, och istället för att någon annan ska göra det, kan man ju själv anlita flyttstädningen och kunna dra av på inkomstskatten och få ner priset. Då behöver man inte oroa sig över flyttstädningen och att den inte skulle vara till belåtenhet. Många städfirmor ger garantier på flyttstädningen och då kan man anlita dem och slippa oron över att det inte skulle bli bra och ordentligt städat. Det är dessutom mindre för en själv att göra, samtidigt som det inte kostar mycket att få bostaden ordentligt flyttstädad. Lycka till med flytten till Örebro!

Planera din flytt från Uppsala

23 Apr 2019

Många som en gång har bott i Uppsala, längtar tillbaka till den staden. Kanske den period som man har bott där har varit minnesvärd? Då längtar man tillbaka, inte bara till den staden utan även till den period som har varit med om där. Uppsala är också en lagom stor stad; med avstånd som är lagom att cykla till och från olika ställen i staden. Ett centrum som är lagom stort för att man ska hitta till alla olika platser; livsmedelsaffärerna, snabbmatshaken, skoaffärerna, klädbutikerna och bokhandeln, för att inte tala om alla trevliga caféer som finns där. Ska man sedan flytta från Uppsala, kanske man bör välja en stad som är ganska lik Uppsala, som Örebro till exempel.

Planera flytten på smidigaste sättet

Ska du flytta från Uppsala, gäller det att planera den så att den går så smidigt som det bara går. Det är nog så jobbigt att flytta. Då är det viktigt att själva flytten går så smidigt som det bara går. Vad är då viktigt att tänka på när det kommer till en flytt? Här går vi igenom de olika delarna som måste till för att man inte ska behöva betala stora summor för flytten.

Flytta i mitten av månaden

Den största avgiften till flytten kan vara själva flyttbilen – boka den därför i tid så att du får ett så bra pris som möjligt. Ett bra tips är; om du bara kan, flytta mitt i månaden. Det är nämligen många som ska flytta precis i slutet eller i början av månaden. Eftersom de flesta betalar för hyran eller bostaden i slutet av varje månad, brukar man vilja flytta in i början av månaden när man precis har betalat för hyran eller avgiften. Det är då som de flesta vill hyra en flyttbil och då blir det tjockt med hyrare av flyttbilar just då. Sedan är det ganska tomt mellan slutet och början av varje månad. Då kan man få ett billigare pris om man kan tänka sig en annan period som man hyr flyttbilen.

Undvik straffas för dålig flyttstädning

En annan stor utgift kan vara att städa dåligt. Just det. Man kan straffas om man inte städar tillräckligt bra ur den bostad där man har bott. Många hyresvärdar, eller boende kan vara mycket kräsna med flyttstädningen. Helst vill de att det inte syns att någon ens har bott i bostaden. Därför ska det vara så rent att det inte syns att man har bott där. Det får inte finnas minsta smuts kvar, inte ett enda. Och skulle de ändå hitta det, kan de straffa en med att ta dit ett städbolag som kostar runt 5.000 kronor. Då är det bättre att ta dit ett eget städbolag och då få dra av för Rut-avdraget och betalar då endast hälften av priset.

← Äldre inlägg