Vad kan man göra i Örebro?

Att Örebro är en mångfacceterad stad under kraftig expansion råder det inga tvivel om. Det händer saker hela tiden och det finns alltid något att göra; detaljer som skiljer ett slumrande samhälle mot ett som är på gång och som utvecklas åt rätt håll. Vi tänkte ge några exempel på vad man kan göra om man befinner sig i Örebro och för  enkelhetens skull så tar vi dessa i punktform. Vi börjar med de stående, fasta inslag som finns tillgängliga i staden.

  • Gustavsvik Upplevelsebad: Ett av Sveriges roligaste upplevelsebad finns i staden. Spännande, utmanande och extremt roligt för både barn och vuxna. Här känns timmarna som minuter och rådet är att du beger dig dit redan under tidig morgon.
  • Golfbanan: en centralt belägen golfbana som anses som en av Sveriges trevligaste. En drive och en hyfsad järnfemma från ovan nämnda äventyrsbad. En bana som sätter prov på både närspel och på den mentala biten. Rådet? Här bör du hålla höger på nästan varje hål.
  • Fotboll. Örebro SK spelar i allsvenskan och brukar vara med och utmana om guldet då det drar ihop sig under hösten. Ett spännande lag som tränas av Alexander Axén och där klacken kallas för Kubanerna.
  • Glöm det där med miljonkedjan och satsningarna som aldrig bar frukt. Det är nya tider i Örebro och man har under flera år spelar i landets högsta serie SHL. Vinner laget så bjuds du på en unik upplevelse i form av målvaktens välkända Huda-Show, bara den värd entrepengen.

Vad händer i Örebro?

Där hade vi några exempel på vad man kan göra i Örebro och det vi tänkte göra är att presentera ytterligare några sådana – som kanske passar dig med mer kulturella intressen.

  • Wadköping Friluftsmuseum. Vandra omkring i Wadköpning och känn på hur livet var förr. Här finns möjlighet att se en del av Örebros Historia och här finns olika museeer och utställningar att ta del av. Wadköping är döpt som en hyllning till den fiktiva stad som skapades av Örebros store son Hjalmar Bergman och det finns en möjlighet att besöka dennes egan museum i stadsdelen. Wadköping sägs för övrigt vara en blandning av Örebro(där han föddes)och Västerås (där han tog studenten) i Hjalmar Bergmans böcker.
  • Örebro slott: Ett av Sveriges vackraste slott finns beläget i Örebro, placerat på en holme i Svartån. Upplev slottet genom en guidad tur genom valda delar (dock inte residensen) och ta del av ett stycke svensk historia.
  • Shoppa i Marieberg: nio kilometer utanför Örebro ligger det stora köpcentret Marieberg Köpcentrum och där kan du bland annat besöka IKEA, El-Giganten och Media Markt – i närheten så ligger också Marieberg Galleria där du kan hitta det mesta inom kläd- och matväg.