Det blir snyggare med inglasningar

Du har kanske egen inglasad balkong, eller altan? Då vet du kanske om att en fasad som har inglasade balkonger och altaner är snyggare än de utan? Det är inte bara den enda effekten man får när man väljer att glasa in balkongen eller altanen. Du får mer hållbara balkonger och altaner med att glasa in den samma. Träet på altandäcket håller sig längre när man glasar in altanen. Det hålls renare, och utsätts inte lika mycket för avgaser och alger. En balkong som är inglasad, hålls även den renare än den utan inglasning.

En inglasad balkong är ljusare än de utan inglasning

De flesta inglasningar har ljusa eller vita tak, vilket gör att ljuset förmeras ner i balkongen på ett annat sätt än de som inte har inglasningar. Du får dessutom en liknande växthuseffekt om du har en inglasad balkong. Dina växter klarar av att vistas utomhus inder längre tid på höstar och vårar. Till exempel klarar sig olivträd betydligt bättre i ett inglasat utrymme. Det är endast när det är minus 5 och lägre temperaturer som den inte klarar sig. Då bör man ta in den. Det är på samma sätt som du har något citron- eller apelsinträd, som du bör ta in när det är kallare än minus 5 grader utomhus, eller i din inglasade balkong.

En inglasad balkong eller altan tillåter dig längre tid ute

En inglasad balkong eller altan gör det möjligt för dig att vistas utomhus längre in på höstar och vårar. När det regnar, kan du gott och väl sitta utomhus och lyssna på det smattrande regnet. Stormar det, klarar du dig under det inglasade taket. Har man en trång lägenhet eller hus, gör den inglasade balkongen eller altanen det möjligt för fler gäster att vistas hemma hos dig. På det sättet får du större yta att röra dig på. Har du en tillräckligt stor inglasad balkong kan du möblera med matbord och stolar och kan njuta av att äta på balkongen.

Välj en pålitlig leverantör av inglasningar 

7 Aug 2018