Flytta till Örebro från Norrköping?

Ska du flytta till ”skostaden” Örebro? Den är endast något större än Norrköping. I Örebro finns universitetet och är nära många stora städer; 200 kilometer till Stockholm, 330 kilometer från Oslo och 280 kilometer från Göteborg. Av den anledningen har Örebro blivit en handels- och logistikstad. Så har det även varit historiskt.

Örebro ligger vid den stora insjön Hjälmaren, som har förbindelser till Mälaren, vilket historiskt hade stor betydelse och var betydelsefullt för handeln. Under 1800-talet blev Örebro garnisonstad då delar av Livregementet förlades där. Örebro blev stadskommun 1862. Staden karaktäriseras av slottet som ligger på en holme i Svartån, som delar staden i en nordlig och en sydlig del. I centrum består de centrala delarna av tre torg, Järntorget, Stortorget och Våghustorget. I tätorten Örebro bor drygt 117.000 invånare och i hela kommunen bor drygt 150.000 örebroare. En enkel sökning på hemmet.se visar att minst 2.495 bostäder finns till salu, med allt från 125.000 kronor för en tvåa på 55 kvadratmeter, till 2 miljoner för en trea på 78 kvadratmeter. Den som har en fast tjänst och ett heltidsarbete, lär inte ha särskilt svårt att hitta en bostad inom ett rimligt pris i staden.

Helt rätt flytta till Örebro

Så den som funderar på att flytta från Norrköping till Örebro gör helt rätt. Här finns även en gammal historia. Namnet tros komma ur det faktum att här fanns en bro över vadstället över Svartån. Här landade de sju landsvägarna; mot Västergötland, en del av Eriksgatan, mot Östergötland över Tylöskogen, mot Motala och Vadstena, mot Värmland och Tingvalla, mot Västmanland och Dalarna, mot Arboga och mot Hjälmaren och Vingåker och mot Nyköping.

Har du en bostad och fått din egen bostad uthyrd eller såld, är det dags att börja planera för en flytt till Örebro. Har du bokat flyttbil? Har du börjat boka? Har du planerat för flyttstädning?

Boka flyttbil i tid

När du bokar flyttbil, tänk i kvadratmeter, och försök mäta allt det du har i kvadratmeter, eftersom bilarna anges i antal kvadratmeter. Skaffa riktiga packlådor och packa inte för mycket i bara en låda. Sprid ut det som är tungt så att de får rum i flera lådor. Tänk på flyttstädning. Ska du anlita en städfirma som utför flyttstädning, boka dem i tid så att du får den precis när du behöver den; efter att du har flyttat ut, men innan nästa gäst flyttar in.

OM du inte känner till någon flyttstädingsfirma, kan du alltid rådfråga nätet. Då kan du till exempel googla flyttstädning Norrköping så får du förslag på flera städfirmor som utför flyttstädning. Läs mer här om flyttstädning i Norrköping.

18 Apr 2018