Flytta till Örebro från Stockholm

Ska du flytta till Örebro från Stockholm? Om du har bott i centrala Stockholm hela ditt liv kanske du får vara beredd på en liten omställning. Örebro är visserligen en av Sveriges större städer, men jämfört med Stockholm är den ganska liten. Samtidigt finns dock ett gott utbud av restauranger, barer, fritidsaktiviteter oh ett gediget utbud av samhällsservice i övrigt. Dock kan det för en inbiten Stockholmare kännas ganska litet.

Restider

Att resa mellan de två olika städerna tar strax över två timmar med bil. Så bara för att du planerar att flytta till Örebro från Stockholm behöver det inte betyda att du inte kan träffa vänner och släkt i hemstaden. En resa på strax över två timmar kan anses överkomlig om du ska stanna över helgen, till exempel.

Tar du tåget går det ibland ännu fortare. Även här tar det ofta strax över två timmar, men med regionaltågen kan det ta ungefär 1 timme och 50 minuter. Om du till exempel är student eller inte har så mycket att bära på kan tåget faktiskt vara ett alternativ. Dock gäller det som sagt att du inte har kvar några möbler som behöver tas med. För en student som ska flytta från Stockholm, som har bott hos föräldrarna, kan tåget vara en utmärkt lösning.

Varför flytta till Örebro från Stockholm?

Det finns flera anledningar till att vissa vill flytta till Örebro från Stockholm. Som gäller vilken stad som helst, kan det handla om att man har träffat en partner i staden och att man vill bo tillsammans. Tänker man mer på Örebro specifikt kan det till exempel handla om att man vill studera på Örebro Universitet, som bjuder på flera utbildningar som inte kan tas på till exempel Stockholms Universitet eller KTH.

Vidare brukar Örebro beskrivas som en liten storstad. Här finns ett stort utbud av nöjen och tjänster, samtidigt som man kan bo i en lugnare miljö jämfört med Stockholm. Många i Stockholm kanske är trötta på pendlingstiden till jobbet om man bor i en förort, med rusningstrafik på bilvägarna och trängsel i den kommunala trafiken. Om man planerar att flytta till Örebro från Stockholm kan man sannolikt skaffa sig trevligare restider till och från jobbet. Givetvis beror det på var man väljer att arbeta, men överlag är pendlingstiderna helt enkelt inte lika långa. Många som bor i Stockholm pendlar i över 50 minuter, enkelväg. I Örebro, som är en mindre stad, kan den här restiden sänkas rejält.

2 Mar 2018