Hundfoder som är lätt att ha hemma

Fördelen med att köpa torkat hundfoder är att det blir billigare eftersom du kan köpa stora förpackningar som inte blir dåliga om de står hemma ett tag.

Hunden behöver sin mat varje dag men det betyder inte att den måste vara färsk. Torkat hundfoder i form av pellets innehåller all den näring och det fett som din hund behöver. Torrfoder är tillverkat av färska råvaror som torkats och fått en tillsats av vitaminer och mineraler för att uppfylla hundens behov.

På förpackningen framgår det vilken typ av hund som hundmaten är avsedd för. Om du försluter påsen med torrfoder på rätt sätt eller häller över det i en lufttät behållare så håller sig torrfoder i flera månader. Tycker hunden att det är besvärligt att tugga de knapriga bitarna kan du tillsätta vatten och låta torrfodret mjukas upp.

Färdigblandat hundfoder är lätt att portionera

Eftersom många hundar är matglada och gärna äter så länge det finns mat kvar i skålen är det viktigt att du serverar maten i lagom mängd. Hundar som blir överviktiga orkar inte röra sig ordentligt och kan bli sjuka. Följer du rekommendationerna för hur mycket mat din hund ska ha behöver du aldrig oroa dig för att hunden ska bli överviktig.

Rätt mängd näringsrik mat, friskt vatten och inte för mycket “belöningsgodis” gör att din hund mår bra och får en fin päls. Vill du varva torrfoder med konserverat hundfoder brukar hunden tycka det är gott. Det bästa för hunden är att äta riktigt hundfoder och så lite “människomat” som möjligt.

5 Aug 2022