När du behöver flyttstädning i Örebro

Ska du flytta till Örebro? Denna fina, och lagom stora stad mitt i Mellansverige. Här finns närheten till Hjälmaren, Sveriges fjärde största insjö. Sjön fördelar sig mitt emellan Svealand, Västmanland, Sövermanland och Närke, där Örebro är belägen. Mitt i Örebro finns även det gamla Örebro slott som ligger mitt på en holme mitt i Svartån. Det är mer en försvarsfästning än ett regelrätt slott, från 1300-talet, och byggdes som ett renässansslott. Flera viktiga riksdagar har ägt rum på slottet, och har fungerat som residenss för landshövdingen i Örebor och är numera ett statligt byggnadsminne, sedan början på 1950-talet.

Örebro – universitetsstad förutom "skostaden"

Förut kallade man Örebro för skostaden, då det fanns utomordentligt många skomakare i staden. Det är Sveriges sjunde största stad. Här finns numera över 120.000 invånare i staden och hyser numera flera studenter som studerar vid Örebro universitet, här finns också universitetssjukhus och andra stora arbetsgivare. Att bo i Örebro innebär att ha nära till flera stora städer; Stockholm, Oslo, Linköping och Västerås, bland annat. Att bo i villa eller radhus nära centrum är inte svårt alls, och påminner en del om Uppsala på det sättet. Här finns teater, och gångstråk för shopping i centrala Örebro. Det största torget heter Vasatorget som är inkörsport till stadens västra delar. Andra tog som finns i Örebro är Kvarnplatsen, Längrotorg, Näbbtorget och Sveaparken som ligger i södra delen av staden.

Att flytta är ett stort projekt

Som alltid vid flyttar innebär det ett stort projekt, packa ner alla saker, flytta stora möbler och – till sist flyttstäda. Det ställs ju höga krav på en flyttstädning är bör alltid tas allvarligt, då hyresvärd eller bostadsägare alltid har rätt att anlita en städfirma som tar hand om ens flyttstädning i Örebro om man inte utför den efter konstens alla regler. Om man inte själv anlitar sätdfirman, går man miste om möjligheten till Rut-avdrag, och istället för att någon annan ska göra det, kan man ju själv anlita flyttstädningen och kunna dra av på inkomstskatten och få ner priset. Då behöver man inte oroa sig över flyttstädningen och att den inte skulle vara till belåtenhet. Många städfirmor ger garantier på flyttstädningen och då kan man anlita dem och slippa oron över att det inte skulle bli bra och ordentligt städat. Det är dessutom mindre för en själv att göra, samtidigt som det inte kostar mycket att få bostaden ordentligt flyttstädad. Lycka till med flytten till Örebro!

6 Sep 2019