Planera din flytt från start till mål

Att flytta är en del av livet. Man brukar räkna att genomsnittssvensken byter bostad ungefär tio gånger under en livstid och det är en bra referens att förhålla sig till. Skulle du fråga en person som genomfört tio stycken flyttar och således - enligt statistiken - är färdig om vad som du ska tänka på vid din flytt så skulle han förmodligen peka på några punkter. Du vill alltså ha en så smidig flytt som möjligt och du rådfrågar en person med stor erfarenhet om hjälp. De svar- och tips som du skulle få, de ser ut som följer:

  • Packa Ju mer tid du lägger på att packa, desto lättare resa har du framför dig. Oavsett om du ska flytta inom samma stad eller om du ska flytta från exempelvis Stockholm till Örebro. Rådet är att du under veckan som föregår flytten i fråga börjar packa ner alla dina saker i kartonger. Ta det pö om pö, någon kartong varje kväll. Se till att packa rätt också - det är du som ska bära. Fyll på med tyngre saker i botten av kartongen och lägg lättare på toppen. Kombination av böcker/sängkläder är ett bra exempel.
  • Organisera Se till att adressändra och anmäl din flytt till Skatteverket. Kolla upp olika abonnemang - säg upp, ändra eller byt vid behov. Se över vilka alternativ som finns för flyttbilen. Vilka bensinstationer finns och vilka storlekar har deras bilar. Får du köra dessa med ditt körkort? Vilken helg passar bäst för flytten, vilka kompisar kan hjälpa till och finns det någon möjlighet att släkten kan bistå? Undersök och planera allt från start och det blir roligare att gå i mål.
  • Ta hjälp Man ska aldrig neka en utsträckt hand vid en flytt - även om handen i fråga vill ha några sedlar i retur. Ett av de absolut jobbigaste momenten i samband med en flytt handlar om flyttstädning. Du måste helt enkelt åka tillbaka till din gamla bostad i Stockholm och städa ur denna så att nästa ägare kan flytta in på ett bekymmerslöst sätt. I och med att du är trött - fysiskt och mentalt - så är en flyttstädning extra jobbig att genomföra. adderar man till detta att precis allting ska städas också - ja, då förstår man varför en professionell städfirma kan vara lösningen. Idag är det dessutom extar förmånligt att ta hjälp med denna bit då det är möjligt att använda sig av Rut-avdraget och därigenom dra av halva kostnaden för arbetet.
  • Skratta Allways look on the bright side of life… Även om du just nu står med kartonger uppöver öronen och väntar på en flyttbil som aldrig kommer, även om du kör vilse eller om du råkar tappa en kartong i marken - försök att le lite. Det handlar om en nystart - det nya livet väntar runt hörnet och du har någonting verkligt positivt att se fram emot. Bjud på ett skratt och flytten blir mindre stressig och lite mer angenäm.

12 Apr 2018