Smidiga flyttar från Södertälje till Örebro

Den genomsnittlige svensken flyttar ungefär tio gånger under sin livstid. I de flesta fall så sker dessa flyttar inom en och samma stad; från mindre till större bostäder, från lägenheter till hus och så vidare. Det är främst i ung ålder som vi byter stad (eller land för den delen) då vi flyttar. Inte sällan så sker detta i samband med studier och om vi ger ett litet exempel på en sådan flytt, vad man ska tänka på och hur man ska göra-, så kan vi säga att du växt upp i Södertälje, men kommit in på högskolan i Örebro.

En flytt som alltså A) ställer krav rent logistiskt och B) även ställer krav på din förmåga att anpassa dig, dels till livet som student och dels också i den nya staden. Vi tänkte rada upp några tankar kring detta och vi börjar med det logistiska biten:

 

  • Flyttfirma eller flytta på egen hand? Vid en flytt inom den egna staden så kan man gott sköta denna själv – förutsatt att man haft en bra planering. Det vill säga, packar man i tid, hyr fordon, säger upp alla abonnemang och ser till att avsätta tid för flyttstädningen så är en flytt inom samma stad inget problem. Det kan till och med handla om ett relativt roligt projekt – hur ofta får man egentligen chansen att spendera en dag med kompisar och släkt?

 

Att flytta till en annan stad dock; där anser vi att man ska anlita en flyttfirma. Dels för att man vill ha allting kört i ett och samma lass och dels också för att allting ska komma i ett och samma stycke.

 

En så pass lång resa som mellan Södertälje och Örebro kräver professionell packning och där exempelvis möblerna packas så att de inte skaver mot varandra. Som avslutning gällande logistiken så kan vi nämna en sak där det nästan är att anse som ett måste att ta professionell hjälp: flyttstädningen. Kort sagt – du vill inte åka tillbaka till Södertälje enbart för att städa. Här kan du använda ditt rut-avdrag (något du förövrigt, numera, även kan göra då du anlitar en flyttfirma) och få till stånd ett väldigt rimligt pris.

Ett tips på en flyttfirma i Södertälje: http://www.flyttfirmasödertälje.nu/

Det sociala:

Oavsett vilken stad man står inför att flytta till så kommer man att tjäna på att läsa på lite innan. Finns det några kända människor från Örebro, finns det några stadsdelar som är trevligare än andra och finns det – framförallt – någonting att göra på fritiden? Visst, du kommer att vara ganska upptagen med att studera och det mesta kommer förmodligen att falla på plats naturligt i takt med att du ”bott in dig”.

På rak arm dock: flyttar du till Örebro så kan du med fördel läsa några böcker skrivna av Hjalmar Bergman; en man som är att anse som lite av stadens stora son.

Ett tips i övrigt är att du tar med en cykel i flytten; det är av hävd det bästa – och billigaste – transportmedlet.

 

 

 

10 Dec 2016