Spara tid och anlita en flyttfirma

Många väljer att avstå från att anlita flyttfirmor för att de tror att det blir onödigt kostsamt. Men så behöver fallet inte vara, faktum är att man sparar ofta mer tid och energi till annat och slipper besväras av hur allt ska flyttas till den nya bostaden. Det priset som flyttfirman tar avgörs självklart av hur mycket tid som går åt för flytten och därför är flyttfirman intresserade av att  få all fakta som påverkar det. Beroende på hur stor ens nuvarande bostad är så bedömer flyttföretaget hur mycket grejer som man ska flytta. För duktig flyttpersonal kan man tänka sig att det tar omkring 2 timmar per 10 m2.

Priset kan också bero på när på dagen man vill flytta, vill man till exempel flytta på vardagar mellan 8-18 är det billigast, medan på helger och udda tider är det omkring 20-50 procent dyrare. I storstäder är flyttfirmor oftast lite dyrare då man dessutom får räkna med att det tar längre tid att transportera godsen. Korta avstånd i en bostad kan även ta lång tid på grund av trafik. Det är också viktigt att kontrollera hur firman tar betalt vad gäller framkörning och hemkörning av lastbil och flyttpersonal. Många flyttfirmor lägger ofta på en extra timme för att hantera detta.

Det som också kan avgöra flyttfirmans priser är om det finns hiss och om denna är stor. Flyttpersonalen brukar alltid fråga hur många trappor det är och hur nära det går att parkera flyttbilen intill portdörren. När man ska välja en flyttfirma är det bästa att kolla med olika flyttfirmor och få olika offerter för att sedan avgöra vilket av dem som är bäst. Det viktiga är att man skriver på avtal tillsammans för att inte några konflikter eller liknande skall uppstå. Om man till exempel har tunga eller ömtåligt gods som man är extra rädd om kan det vara bra att ta fotografier av dessa så att man har det dokumenterat i vilket skick möblerna var i innan. Då har man det som bevis ifall firman skulle säga något om att möbeln såg ut så sedan tidigare.

När det kommer till fast eller rörligt flyttfirma pris är det generellt sätt tryggare och bättre med att få ett fast pris. Betalar man timvis är risken att summan kommer dra iväg kostnaderna. Det beror givetvis också på hur duktiga och motiverade de är att flytta snabbt och säkert!

21 Jul 2017