Tips för småbarnsföräldrar - Klara livspusslet

Det flesta småbarnsföräldrar har svårt att hinna med allt som de borde. Det kan leda till slitningar i relationen mellan dig och din partner eller dig och dina barn. Vi ger några tips på sådant som kan avlasta er situation hemma.

Hämtning och lämning från förskolan

Förskolan låter ditt barn gå 40h på förskolan och du skall jobba 40h på ditt arbete men hur den ekvationen skall gå ihop med hämtning och lämning är svårt att se då borde du och ditt barn behöver ta er till era respektive platser. Vissa partners hjälps åt, andra har mor- och farföräldrar som kan hjälpa, någon kanske har ett storasyskon som kan hämta ibland men detta är långt ifrån en självklarhet för alla. Att anlita en nanny som hämtar och lämnar blir allt mer vanligt och populärt. Då slipper du stressa och vet att ditt barn är i trygga händer.

Städat hemma

Det blir snabbt rörigt hemma när man har barn. Leksaker i varje rum, tvättkorgen som svämmar över, köket är överbelamrat med disk och golvet i hallen är fullt med grus och sand. Om du anlitar hemstäd i Örebro varje vecka så blir det aldrig riktigt sådär kaosigt som det annars kan bli. Nu kan du slappna av på helgen istället för att städa. Umgås med ungarna istället för att skälla på dem för att de inte plockar undan. Vilken lättnad!

Beställ hem matkassar

Varje kväll är det samma sak. Vad ska vi äta? Att komma på och förbereda mat när man arbetat en hel dag kan verkligen vara det som får bägaren att rinna över. Gör det enkelt för dig själv och beställ hem färdiga matkassar. På det sättet får hela familjen i sig bra hemlagad mat utan att du behöver tänka för mycket. Att laga mat kan vara ganska avkopplande när man väl vet vad man skall göra och allt finns hemma.

Lycka till!

2 Sep 2022